Bedrijfscoaching voor succes

Gemotiveerde medewerkers is een kritische factor voor het succes van je organisatie.
Bij de stappen die succesvolle veranderaars maken gebruiken zij de volgende technieken

• alles draait erom dat we doelgerichte en concrete gedragsintenties formuleren
• de moeilijkste verandermomenten gedegen voor bereiden. Zo voorkomen we terugval in oude, ineffectieve gewoontes
• het gewenste gedrag te starten, te meten, zo nodig te belonen en vol te houden

In deze technieken combineren we bewezen inzichten die betrekking hebben op ons bewuste geplande gedrag én ons onbewuste automatische gedrag. Als je alleen mooie intenties vormt, maar niets verandert aan de dagelijkse omgeving waarin je functioneert is de kans op verandersucces heel gering. Je zult altijd beide moeten doen: én werken aan je voornemens én zorgen dat de omgeving waarin je leeft en werkt het gewenste gedrag niet automatisch afremt, maar juist bevordert!

MELD JE AAN

“Een goede voorbereiding is het halve werk – The truth

Het transformatie plan

‘Waar andere adviseurs stoppen bij advies of veranderen gaan wij door tot volledige transformatie en implementatie’.

12 fases 

Wanneer je met persoonlijke groei en bedrijfsgroei aan de slag gaat, wordt je steeds meer bewust van wie je bent en wat je wilt met je bedrijf. Binnen deze groeiprocessen doorloop je verschillende fasen van ups en downs.

Met de transformatie scan maken we inzichtelijk hoe de fasen van persoonlijke groei samen lopen met de bedrijfsgroei. Leer begrijpen waarom bepaalde tegenslagen op je pad komen en wat je hier van leert. Hoe verder we komen in de fases hoe meer zelf bewuster je wordt als mens en als ondernemer. 

 

Met het doorlopen van de 12 fases ontwikkel je binnen 1 jaar jezelf en je onderneming tijdens een intens groei en indrukwekkend leerproces.

Een van de onderdelen is de ‘Karakter in werk en organisatie’ methode. Het geeft jou en je organisatie veel inspiratie, duidelijkheid en motivatie. Samenwerken aan je droomdoel en dat met een optimale organisatie gaan bereiken.

Meer informatie over het transformatie plan

Cultuurontwikkeling…

…die bij het karakter van de organisatie past.

  • Door een intensief onderzoek binnen directie en teams kom je achter de pijnpunten van jou organisatie.
  • Door dat het karakter van een organisatie is bepaalt weet je wat de beste oplossing is om direct te starten en een probleem op te lossen.
  • Kom achter de karakterstijlen van medewerkers en hoe je ze op de juiste plaats kunt inzetten en daarmee los je knelpunt op.
  • Er ontstaat een verbeterde communicatie in je team wat je rust en vertrouwen geeft.
  • Je kunt je bezig houden met zaken die in het belang zijn van de groei en ontwikkeling van jou, je team en je onderneming.
  • Je raakt gemotiveerd en wordt weer uitgedaagd om je grenzen te gaan verleggen.
  • Er worden eindelijk weer meer doelen gehaald!

Klankbord voor directie en management

DSC_9144Angelique van SpringBalance is een klankbord voor passievolle, succesvolle, positieve en gelukkige ondernemers. Samen met directies en besturen gaat ze er voor om het beste resultaat te verwezenlijken voor organisaties.

De ervaring leert dat bedrijven die aandacht besteden aan de persoonlijke kant van het ondernemen echt onderscheidend en succesvol zijn in de markt.
De ‘harde’ kant van het bedrijf en de korte-termijn successen zijn vaak wel in orde, echter dit leidt niet automatisch tot een optimaal resultaat.

Plezier in werk leidt vrijwel altijd tot succes en beter resultaat. Sturen op de ‘zachte’ kant is soms lastig voor directies en besturen, omdat daar weinig kennis en ervaring in is. Angelique is beschikbaar als klankbord, maar ook als bedrijfscoach die met organisaties werkt aan optimaal plezier in werk en optimaal succes en resultaat.

Maak direct een afspraak