Duurzame Inzetbaarheid ESF-Subsidie 2014-2020

 Publicatie  projecten Europees Sociaal Fonds Duurzame inzetbaarheid

“If you can dream it, You can do it!      Walt Disney

“Met stabiele innovatie op koers naar duurzame inzetbaarheid!”

uitvoer datum 2015-2016

dms-logo

DMS Holland is een snelgroeiend en innovatief bedrijf. Binnen de maritieme markt is DMS Holland een nieuwe speler met heel veel potentie die in een korte tijd een groot marktaandeel heeft veroverd. Vorig jaar is hun gepatenteerde product, wat de eigenaren zelf volledig hebben ontwikkeld, bekroond met de LiveWIRE Rising Star award. Deze award is niet zomaar aan komen waaien. Om zover te komen is veel lef en doorzettingsvermogen nodig geweest. Dit wordt ook verwacht van medewerkers die al in dienst zijn en die er in de nabij toekomst nog bij gaan komen. Omdat DMS Holland een vooruitstrevend bedrijf is en met de nieuwste technologieën werkt, wil DMS Holland ook een hele innovatieve organisatiestructuur neerzetten. Dit vraagt veel openheid en samenwerking tussen de directie en de medewerkers.

Een zeer belangrijk hulpmiddel hierbij is “Duurzame Inzetbaarheid”. Doelgericht medewerkers in een team aannemen die door hun authentieke kwaliteiten van toegevoegde waarde zijn in de organisatie. Medewerkers worden intensief betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe producten en de nieuw te ontwikkelen dynamische organisatie. Dit is een extra uitdaging voor medewerkers waarbij ze zelf invloed hebben op het beleid, de missie en de visie. Dit verhoogt het werkplezier en de loyaliteit die de directie ook teruggeeft aan de medewerkers.

DMS Holland is marktleider in Nederland en wil op korte termijn wereldmarktleider worden door de export uit te breiden. Dit vraagt veel flexibiliteit van medewerkers waardoor een nieuwe manier van timemanagement noodzakelijk is. Onder andere door het vele reizen wordt er extra aandacht geschonken aan de gezondheid van de medewerkers door middel van een vitaliteitsplan.  Als dit op de juiste manier samen met elkaar wordt bewerkstelligd is dit een succesformule voor DMS en haar medewerkers.

“Van Eenheid door Diversiteit naar Duurzaamheid!”

uitvoer datum 2014-2015

medifit logoHet voordeel van duurzame inzetbaarheid is dat iedere werknemer optimaal gebruik makt van competenties die direct meer werkplezier, productiviteit, betrokkenheid en minder uitval oplevert. Het is bewezen dat mensen langer werken en met plezier kunnen werken als hun werk de voor hun juiste voorwaarden bied. Dit bieden wij onze personeelsleden door ze een goede communicatiestructuur aan te bieden en een verbeterde samenwerking. Daarom gaan we iedere medewerker in hun eigen kracht zetten en op de daarbij behorende juiste plek binnen de organisatie. Hiermee creëren we sterk en goed functionerende teams. Medewerkers krijgen meer verantwoordelijkheden en worden meer betrokken bij de organisatie. Hierdoor is er ruimte voor groei voor personeel en zijn er meer opleidingsmogelijkheden.

Door medewerkers op de hoogte te stellen van elkaars kwaliteiten kunnen ze beter tot hun recht komen in hun functie. Als er een betere communicatie ontstaat zal dit een betere samenwerking tot gevolg hebben waar door werkvreugde enorm verhoogd. Door deze strategie te volgen zal de motivatie omhoog schieten en het ziekte verzuim dalen zodat dit op termijn terug te zien zal zijn als resultaat verhoging van de organisatie.
Het verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van elkaar en het werk worden door goede communicatie en de juiste opleiding gestimuleerd en aangeleerd. Een goede onderlinge samenwerking is hier een direct gevolg van. De betrokkenheid van medewerkers naar cliënten wordt sneller zichtbaar en uit zich in een betere klantgerichtheid. Dit alles zorgt voor een gezonde, stimulerende en ondersteunende bedrijfscultuur waarmee werknemers veilig kunnen ontplooien en zo lang mogelijk op een gezonde wijze flexibel en inzetbaar blijven. Medewerkers hebben inzicht in wie ze zijn, wat hun goede en minder goede kwaliteiten zijn. Ze weten hoe ze zich op een positieve manier kunnen inzetten en wat ze hiervoor nodig hebben.